Byggetilbud.net

byggetilbud

Skal du til at rykke rødderne op, og plante dig selv i en ny bolig? Og overvejer du at få et professionelt flyttefirma til at assistere dig med opgaven?

At flytte er ikke nogen lille opgave for de fleste. Det kræver mange timers arbejde og planlægning, og ofte skal mange mennesker i spil. Men hvis du gerne vil undgå de store bekymringer og problemer med koordineringen på selve flyttedagen, så kan det være en rigtig god idé at hyre et professionelt flyttefirma til at tage sig af transporten af dine ting.

Men hvad koster det at hyre et flyttefirma, når du skal flytte? Og hvordan kan du spare penge på flyttefirmaet? Dét er hvad vi hjælper dig med at få overblik over på siden her.

Læs med, og få klarhed over budgettet. Vi klæder dig godt på til din næste flytning.

Flyttefirma Pris

Hent 3 tilbud fra lokale flyttefirmaer

Hvis du bare gerne vil gå direkte til kødet, og se hvad en flytning koster for dig, så findes der en ganske nem metode til det. Alt, du skal gøre, er simpelthen blot at få nogle lokale flyttefirmaer til at give dig en skarp pris.

Vi samarbejder med en tilbudsportal, der gør prissætningen på din flytning fantastisk let for dig. Du skal blot indtaste nogle få oplysninger om din flytning, og beskrive dit inventar – så giver op til 3 lokale flyttefirmaer et tilbud på dit flytteprojekt. Flyttefirmaerne ved også, at de konkurrerer med hinanden om at få dig som kunde – og konkurrencen gør jo bare tilbudsprisen ekstra god for dig.

Det bedste er, at det ikke koster dig noget som helst at få disse tilbud – og du er heller ikke forpligtet til at acceptere dem.

Med andre ord har du ingenting at tabe – og du får konkrete tal på bordet med det samme.

Skulle du alligevel være fristet til at benytte dig af et af tilbuddene, så følger der nogle fordele med i købet:

  • Du sparer op til 30% på flyttefirmaet (pga. konkurrencen i tilbudsrunden)
  • Kvalitets-garanti: Firmaerne får gode anmeldelser fra tidligere kunder
  • Frit valg: Du kan frit vælge mellem de 3 konkrete tilbud

Lyder det fristende? Så hent 3 tilbud herunder – og beslut dig bagefter om du vil handle videre, eller lave din egen research. 

Priser: Hvad koster et flyttefirma?

Mens du sidder og venter på tilbud kan vi lige så godt forventningsafstemme en smule her. For hvad koster et flyttefirma egentlig? 

De fleste flyttefirmaer arbejder med timepriser på alt mellem 500 kr. i timen og 2.000 kr. i timen. Hvis du vælger en løsning til lave timepriser vil det typisk afspejle sig i antallet af flyttemænd, samt størrelsen på flyttebilen og det øvrige omfang af servicen.

Den endelige pris på flyttefirmaet afhænger altså af hvor lang tid selve flytningen kommer til at tage. Her er de to største faktorer hvor meget du har, der skal flyttes, og hvor langt der er mellem din gamle og din nye adresse.

Hvis du finder et flyttefirma med priser fra 500 kr., så vil du typisk få én flyttemand i en relativt lille flyttevogn. Det egner sig typisk fint til mindre letmøblerede boliger, små studieboliger eller enkeltværelser. 

For de omkring 1000-1200 kr. i timen får du typisk to flyttemænd og en større flyttebil. To flyttemænd når desuden typisk mere end dobbelt så meget som en enkelt, da de kan samarbejde effektivt om de tunge løft, og fordele arbejdet som på et samlebånd. Denne flytteservice egner sig bedre til middelstore hjem, hvor der er en del tunge møbler – og meget, der skal flyttes.

Alle priser over 1500 kr. i timen inkluderer enten endnu flere flyttefolk, større flyttebiler eller flere flyttevogne. Denne løsning er for den store familie, der bor stort, og som skal flytte i noget tilsvarende.

Hvad koster en samlet flytning, alt i alt?

Hvis du gerne vil have et specifikt svar på hvad din flytning kommer til at koste, så er den suverænt bedste metode simpelthen at få flyttefirmaer til at afgive tilbud.

Hvis vi skal gætte, så handler svaret selvfølgelig om hvor mange timer og ressourcer, flyttefirmaet skal sætte i spil for at få alt dit inventar fra din gamle til din nye adresse. Her er nogle eksempler:

 

  • Lille studiebolig, flyt 10 km. i samme by: 2 timer @ 600 kr. pr. time – 1200 kr. i alt
  • Mellemstor bolig, flyt 50 km. mellem byer: 6 timer @ 1000 kr. pr. time – 6000 kr. i alt
  • Stor bolig, flyt 150 km. på tværs af landet: 12 timer @ 1500 kr. pr. time – 18.000 kr. i alt

Spar penge: Vælg den rigtige prismodel

Mange flyttefirmaer arbejder med flere forskellige prismodeller. Og det kan du potentielt udnytte til din fordel, når du skal bruge flyttefirmaets hjælp til din flytning. De to prismodeller er hhv. flytning til timepriser og flytning til projekt-priser (nogle gange også markedsført som flytning pr. læs).

Herunder kan du læse mere om hvad du får ud af hver prismodel – og hvordan du kan arbejde strategisk med disse.

Bestil et flyttefirma til timepriser

Hvis du vælger at bestille et flyttefirma til timepriser, så kommer du udelukkende til at betale flyttefirmaet for den tid, de bruger på at flytte alt dit inventar fra A til B.

Det kan være en fordel at vælge timepriser, hvis du gerne vil have din flytning så billigt som muligt. Især hvis du ikke har mange store, tunge møbler, der udgør potentielle udfordringer undervejs i processen (her tænker vi især på store reolsystemer, jernstøbte møbler og klaverer). Ved udelukkende at betale for den tid, som flyttefirmaet bruger på din flytning, så risikerer du ikke at komme til at betale overpriser for flytningen.

Til gengæld er der også en ulempe forbundet med at bestille et flyttefirma til timepriser. Ulempen handler om risiko. Forestil dig, at flyttefirmaet skal flytte et tungt møbel – fx et klaver – og at klaveret står i kælderen. Hvis trappen op er snæver, så kan det være en opgave, der kommer til at tage længere tid end flyttefirmaet (og dig selv) forventede – og det er altså tid, som du kommer til at betale for. Det samme gør sig gældende, hvis flyttebilen kommer til at holde i kø på motorvejen. Uforudsete problemer og flaskehalse undervejs er den største årsag til, at budgettet skrider i flytninger, der afregnes via timepriser.

Når det er sagt, så er det stadig timepriser, som langt de fleste flyttefirmaer (og forbrugere) bedst kan lide at arbejde med.

Bestil et flyttefirma til projekt-priser

Hvis du bestiller et flyttefirma til projekt-priser, så får du en løsning, hvor du kender til den samlede pris på forhånd. (Nogle gange er denne løsning også markedsført som priser pr. læs.) Denne pris vil typisk være et overslag, som flyttefirmaet giver dig på forhånd – og her skal du altså tydeligt understrege, at dét er den pris, du accepterer for hele flytte-projektet. Mange flyttefirmaer går gerne med på projektpriser – også selvom de ikke reklamerer med dem på deres hjemmeside.

Projektpriser kan være en fordel for dig, der gerne vil have sikkerhed for prisen på forhånd. Hvis du får et flyttefirma til en projektpris, så bærer du ikke risikoen for ekstraudgifter i tilfælde af problemer og flaskehalse under flytningen – det gør flyttefirmaet selv. Til gengæld vil projektpriser også bære præg af, at de er givet som et overslag. Konkret betyder det, at flyttefirmaet som en ekstra foranstaltning indregner eventualiteter i den samlede pris. Prisen bliver altså en smule dyrere i udgangspunktet end hvis det blot var timepriser, du betalte.

Øvrige tips til at spare penge på flyttefirmaer

Hvis du gerne vil spare flere penge på flyttefirmaet, så er der en række forskellige ting, du selv kan gøre i processen. Herunder uddyber vi nogle af de ting, du selv kan gøre for at spare penge under flytningen.

Tip nr. 1: Køb dine egne flyttekasser på tilbud

Mange flyttefirmaer tilbyder køb af flyttekasser gennem dem. Og i nogle sjældne tilfælde kan du faktisk få ret billige flyttekasser gennem flyttefirmaerne.

I langt de fleste tilfælde kan du dog godt finde flyttekasser til billigere priser, hvis du laver din egen research på byggemarkedernes udbud. Gå efter de gode tilbud – hvis du skal flytte, så ved du det nok lidt i forvejen. Læs byggemarkedernes tilbudsaviser igennem hver uge, og slå til, når der kommer et godt tilbud på flyttekasser.

Du kan ofte også finde ganske billige brugte flyttekasser – enten på Den Blå Avis, på Gul og Gratis eller via Facebook Marketplace. Brugte flyttekasser sælges ofte til 1-2 kr./stykket, og i mange tilfælde holder de lige så godt som hvis flyttekasserne var helt nye.

Tip nr. 2: Pak alt ned og stil tingene parat op til flyttedagen

Hvis du får flyttefirmaet ud til timepriser, så kan du med fordel se på hvad du selv kan gøre på forhånd for at spare flyttemændene for tid, når de giver sig i kast med din flytning. Og her er et underspillet tip, som ikke desto mindre kan gøre en stor forskel: Stå selv for al nedpakningen.

Mange flyttefirmaer tilbyder nedpakning som en ekstra service til dig, der ikke selv vil (eller kan). Men hvis du har tid og overskud, så sørg for at få pakket dine egne ting ned inden flytningen finder sted. Det er dyre timepriser, du ellers vil skulle betale for det.

Det samme gør sig gældende med de møbler, du skal have flyttet. Stil dem klar – og gerne ud på fortovet om morgenen samme dag, hvis vejret er godt. Få evt. din familie eller en ven til at hjælpe dig med de tunge løft – og server en pizza og en øl som tak for hjælp med arbejdet.

Tip nr. 3: Hjælp selv til under flytningen

Når flyttemændene kommer og påbegynder flytningen af dine ting, så kan du med fordel selv hjælpe med i processen. Du er “gratis” arbejdskraft, når der skal flyttes, og ofte vil du kunne være med til at fremskynde hele processen en time eller to, alt afhængig af omfanget.

Og et par timers besparelse på flytte-kontoen er – som du har set længere oppe på siden – mange penge, du ikke skal have op af lommen, når dagen er omme.

Tunge/store ting koster ekstra

Nogle gange vil flytningen af specifikke typer inventar være forbundet med en merpris, når du hyrer et professionelt flyttefirma ind på opgaven. Det kan være inventar, der er særligt tungt, eller som kræver ekstra-udstyr at få flyttet. Det kan være godt at lave en opgørelse på forhånd over de ting, du har derhjemme, der kræver en særpris at få flyttet med.

Flytning af klaver

Klaveret er nok det mest typiske tung-inventar, som man finder i mange almindelige danske hjem. Klaveret er særligt tungt, fordi det er opbygget omkring en stor ramme af støbejern. Det er derfor ikke ualmindeligt, at klaveret vejer op mod 200+ kg.

Det kræver særlige seler eller rullebrætter at flytte på et klaver uden det bliver ødelagt. De fleste flyttefirmaer tager et ekstra-gebyr for flytning af klaverer – typisk omkring de 500 kr. Sørg derfor for at indregne dette i det samlede flytte-budget, hvis du har et klaver.

Flytning af pengeskab

Pengeskabe er – ligesom klaveret – ofte lavet af støbejern. Pengeskabe er ofte små, men vejer ofte også omkring de 100 kg. eller mere. Ekstra-gebyret for flytning af pengeskabe ligger som regel på omkring det samme som for flytning af et klaver – ca. 500 kr. 

Flytning af maskiner fra det private værksted

Hvis du har et privat værksted derhjemme, hvor du har tunge maskiner til at gøre arbejdet for dig – ja, så kræver det også ekstra-arbejde at flytte dem med. I nogle tilfælde kan maskinerne bæres af flere personer. Andre gange kræver maskinflytning enten en lille gaffeltruck eller en mindre kran at få flyttet. Dette skal du også medregne i flytte-budgettet.