Byggetilbud.net

byggetilbud

Selvsalg: 7 gode råd til hussalg uden ejendomsmægler

Selvsalg: 7 gode råd til hussalg uden ejendomsmægler

Sælger du din bolig på egen hånd, er der mange penge at spare. Du skal dog selv sørge for at have styr på både det praktiske, juridiske og økonomiske. Her får du 6 gode råd, der kan hjælpe dig med succes, når du giver dig i kast med selvsalg.

Der er mange penge at spare, hvis du selv sælger din bolig. Det kræver dog, at du har styr på, hvad du laver, da besparelsen naturligvis udelukkende vil være tilstedeværende, såfremt du får succes med at sælge din bolig på egen hånd. Herunder får du en række ting, du skal have styr på, når du sælger din bolig selv.

#1: Prissætning

Det er vigtigt, at du finder en salgspris, der matcher udbud og efterspørgsel. Samtidig skal du naturligvis forsøge at skrue prisen så højt op som muligt, så du får lige så meget ud af at sælge dit hus på egen hånd, som hvis du hyrede en ejendomsmægler til at stå for salget.

Du kan selv undersøge, hvad boliger i dit område er blevet solgt for. Brug en side som Boliga.dk eller Boligsiden.dk, hvor du kan se priserne på boliger, der er til salg, samt boliger der er blevet solgt.

#2: Indhent de nødvendige dokumenter

Det er din opgave at indhente de dokumenter, der er nødvendige for at realisere dit selvsalg. Du kan købe hjælp hos de platforme, der henvender sig til boligejere, der ønsker at sælge selv.

Vælger du at gøre det på egen hånd, skal du blandt andet indhente BBR-meddelelse, jordforureningsattest, tingbogsattest, offentlig ejendomsvurdering, pantebrev, isoleringsattest, opgørelse over forbrugsudgifter, vedtægter og regnskab fra grundejerforening samt forsikringspolicer.

Det er vigtigt, at du er grundig, da det er dig, der har ansvaret for, at informationer, du indhenter, er korrekte. Du kan ende med at skulle betale en erstatning, hvis der er fejl. Hvis du vil være på den sikre side, kan det betale sig at kontakte en boligadvokat. Få hjælp til selvsalg uden mægler ved at klikke her.

#3: Energimærkning

Det er lovpligtigt, at du får udarbejdet et energimærke og -plan, som kan vise, hvilken energimæssig stand ejendommen er i. Det vil kræve, at du kontakter en energikonsulent. Sådan en kan du få kontakt til via Energistyrelsen.

#4: Salgsopstilling og markedsføring

Du kan enten selv tage billeder af din bolig, eller du kan købe en professionel fotograf, der kan tage sig af opgaven. Det er vigtigt, at billederne er gode, hvorfor det kan betale sig at betale penge for at få dem taget af en professionel fotograf.

Efterfølgende skal de bruges til at udarbejde en salgsopstilling, der beskriver boligen og indeholder ejendomsoplysninger. Der findes flere steder på nettet, hvor du kan lægge din salgsopstilling op, og her handler det om at være kreativ, så du opnår så meget eksponering som muligt.

#5: Fremvisning

Når du skal sælge din bolig uden at gøre brug af en mægler, er det ligeledes dig, der står for at vise boligen frem til potentielle købere. Det er vigtigt, at du er forberedt grundigt, så du er klar til at høre de interesserede køberes ærlige mening om din bolig.

Du kan eventuelt overveje at involvere en mellemmand, som kan hjælpe dig med at tage imod bud. Det kan være vanskeligt at skulle forhandle om prisen på dit eget hjem, da du ofte har mange følelser involveret.

#6: Købsaftale

Det, der udgør den største fare, når du skal sælge din bolig på egen hånd, er udarbejdelse af købsaftalen. Du kan søge rådgivning og få hjælp til juridiske og økonomiske aspekter, hvilket kan være en god idé.

Du kan eksempelvis få hjælp af din boligadvokat, hvis du i forvejen har sådan en. Alternativt kan du hyre en ejendomsmægler til at tage sig af købsaftalen, så du er sikker på, at den er udarbejdet korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *